Наред с феноменалния успех на Мария Бакалова и  за ролята

...
Наред с феноменалния успех на Мария Бакалова и  за ролята
Коментари Харесай

Другите номинирани българи за Оскар


Наред с феноменалния триумф на Мария Бакалова и  за ролята на Тутар в " Борат 2 ", имаме и други мотиви да се усмихнем през зимната мъгла и неизвестността на пандемията. 

Сред номинираните за " Оскар " късометражни филми тази година е и Feeling Through ( “Дълбоко чувство ”), чийто копродуценти са Илиян Иванов и Дана Проданова. Той споделя за непредвидената среща на проблематичен младеж с глух и незрящ мъж из улиците на Ню Йорк и мощната духовна връзка, която се основава посред им. 

Филмът е прозорец към непознатия свят на хората, които са по едно и също време и слепи, и глухи,

написа " Ню Йорк Таймс " за “Дълбоко чувство ”. 

Вдъхновен от действителни събития и с присъединяване на глух и незрящ актьор, филмът се опълчва на предразсъдъците по отношение на хората с увреждания. Преди да получи номинацията си за премиите на Академията, “Дълбоко чувство ” е селектиран на 25 интернационалните фестивала, в 15 от които си потегля с премия. 

Кирил Мирков пък е номиниран за премиите VES (Visual Effects Society), наричани още Оскарите за образни eфекти, в категория “Изключителни образни резултати в реклама ”. Проектът е режисиран от Майкъл Грегъри и основан от екипа на Moving Picture Company, където Кирил Мирков е супервайзър образни резултати. Цялата организация, в това число кастинга и режисурата на рекламата се организират отдалечено, а самите фотоси – в България, при строги ограничения и с най-малък екип. Учил в Германия и понастоящем живеещ в Лондон, Кирил Мирков е печелил премията към този момент два пъти, като получава първата още като студент. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР